Feyenoord-fan uit Sprang-Capelle krijgt taakstraf en stadionverbod voor rellen Rome

11 december 2015 om 16:17
nl
Een Feyenoord-fan uit Sprang-Capelle krijgt een werkstraf van 200 uur voor zijn betrokkenheid bij voetbalrellen in Rome eerder dit jaar. Dat besloot de rechter in Rotterdam vrijdag. Ook mag hij zich tot 1 mei 2018 op dagen dat zijn club thuisspeelt, niet meer vertonen in en om De Kuip.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De supporter moet nog overleggen met zijn advocaat of hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.
RellenDe man stond onlangs net als 43 andere Feyenoord-aanhangers terecht voor de rellen in februari dit jaar. Honderden hooligans van de Rotterdamse club misdroegen zich toen in het centrum van de Italiaanse hoofdstad.
De fan uit Sprang-Capelle werd herkend door een lid van de voetbaleenheid, een speciaal team van de Rotterdamse politie. De man meldde zich bij de politie, nadat hij zich op een foto had gezien, die een aantal media had getoond.
Op camerabeelden is te zien dat hij twee keer iets gooit in de richting van de Italiaanse politie. De man is tussen 2003 en 2011 al eens in aanraking geweest met Justitie en in januari dit jaar kreeg hij een boete van 350 euro wegens het beledigen van een agent.
Andere veroordelingenDe overige veroordelingen lopen uiteen. Eén man die een vuurwerkbom naar agenten gooide is veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
De meeste veroordeelden kregen een taakstraf van 150 tot 220 uur. Een minderjarige relschopper kreeg een taakstraf van 40 uur. Drie van hen hoorden ook een voorwaardelijke celstraf van een maand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.