Drie jaar cel geëist tegen ‘derde overvaller’ Goldies

11 december 2015 om 19:09
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Derde overvaller Goldies blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met overval op juwelier
Tegen de derde overvaller van juwelier Goldies is in hoger beroep drie jaar cel geëist. Dat is net zo hoog als de straf die de rechtbank eerder dit jaar oplegde. Bij de overval kwamen twee andere mannen om het leven, toen ze werden beschoten in de juwelierszaak.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Eindhovenaar Zakaria G. (28) werd in april van dit jaar veroordeeld tot drie jaar cel. G. heeft zijn betrokkenheid bij de mislukte overval altijd ontkend en ging daarom in hoger beroep. Zijn advocaat Gerard Spong is van mening dat zijn cliënt niet als medepleger kan worden aangemerkt.
Meegewerkt aan voorbereidingVolgens justitie is Zakaria G. echter weldegelijk schuldig aan betrokkenheid bij de gewapende overval. De derde verdachte was niet aanwezig bij de overval, maar heeft volgens justitie wel meegewerkt aan de voorbereiding. Zo heeft de man de situatie verkend en een vluchtauto geregeld.
Ook heeft hij mobiele telefoons die door de beide andere verdachten aangeschaft dan wel gebruikt en onderdak verschaft aan een van de andere overvallers.[Tweet:body:https://twitter.com/Femkeradio/status/675330043384606720]
Twee overvallers kwamen omBij de overval op 28 maart kwamen twee overvallers om het leven. Het ging om de 20-jarige Abdel H. en de 29-jarige Youssef F. De Deurnese juweliersvrouw Marina opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen. [Tweet:https://twitter.com/Femkeradio/status/675330390526173184]
Het hof doet op 23 december uitspraak.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...