Mortierbommen en 22 kilo vuurwerk gevonden in Brabant: twee verdachten gepakt

11 december 2015 om 17:14
nl
Bij een landelijk onderzoek naar illegaal vuurwerk in Nederland zijn de afgelopen week twee mannen uit Etten-Leur en Gilze-Rijen opgepakt. Zij waren in het bezit van illegaal vuurwerk. De politie kwam de Brabanders op het spoor nadat eerder in Schiedam (Zuid-Holland) een doos illegaal siervuurwerk in beslag was genomen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het verdere onderzoek leidde onder meer naar een vuurwerkopslag in Etten-Leur. Daar werd 22 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Een 21-jarige man werd opgepakt. In Gilze-Rijen werd een 18-jarige aangehouden voor het bezit van mortierbommen. Dit is het gevaarlijkste en zwaarste soort vuurwerk dat gebruikt wordt.
Automatisch wapenTijdens het landelijk onderzoek werd ook in Lelystad een 37-jarige man aangehouden. Tijdens een huiszoeking werden een automatisch vuurwapen met munitie en een halve kilo harddrugs gevonden. Agenten gingen bij de verdachte langs na een tip over illegaal vuurwerk dat inderdaad ook in de woning lag. Zo'n 50 kilo is in beslag genomen, evenals twee auto's waaronder een sportwagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.