Video

Twee verdachten van schietpartij Médoclaan op vrije voeten

11 december 2015 om 17:00
nl
Twee verdachten van de schietpartij bij een villa aan de Médoclaan in Eindhoven komen maandag op vrije voeten. Hun voorlopige hechtenis wordt geschorst in afwachting van het proces tegen de twee mannen op 22 februari. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdagmiddag besloten. De schietpartij vond plaats op klaarlichte dag op zaterdag 4 oktober vorig jaar en zorgde voor veel onrust in de wijk.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Advocaat Mark Nillesen noemt het besluit van de rechtbank terecht, omdat zijn cliënten al lang vast hebben gezeten. De twee mannen zijn oud-leden van motorclub No Surrender, maar daar zijn ze volgens de advocaat uitgekegeld.
Hij zegt dat één verdachte helemaal niet heeft geschoten en de andere uit noodweer, nadat hij beschoten was: "Die heeft in de lucht geschoten, dus de bewoners hebben nooit gevaar gelopen."
AfpersingVolgens Nillesen zijn de verdachten beschoten door de man in de villa. Zij kwamen verhaal halen, omdat één van hen werd afgeperst. De advocaat zegt dat de villabewoner waarschijnlijk handelde uit naam van iemand anders, die hij beschermt.
VrijspraakNilessen gaat tijdens het proces inzetten op vrijspraak voor de twee mannen: "Je kunt ze niet veroordelen voor poging tot doodslag, hooguit voor verboden wapenbezit of bedreiging."
VideobeeldenOp videobeelden is te zien hoe de villabewoner is weggelopen met getrokken pistool. "Binnen heeft hij zwaar wapentuig gehaald", zegt Nillesen. Op 22 februari volgend jaar is het inhoudelijke proces bij de rechtbank in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.