Brabantse Statenlid Sjo Smeets stapt over van D66 naar GroenLinks

11 december 2015 om 17:27
Het Brabantse Statenlid Sjo Smeets van D66 stapt over naar GroenLinks. Dat heeft hij vrijdag gemeld aan het provinciebestuur. Ook GroenLinks Brabant meldt op de website dat Smeets zich bij hen aansluit. Volgens GroenLinks twijfelde Smeets al langer en gaf het lezen van het boek 'De mythe van het economisme' van partijleider Jesse Klaver de doorslag.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Smeets kreeg dat boek enkele weken geleden van zijn zoon, voor zijn verjaardag. Nadat hij het uit had, besloot de Oosterhouter zich aan te sluiten bij GroenLinks. Die partij gaat nu van 3 naar 4 zetels in Provinciale Staten. D66 gaat van 7 naar 6.
Voor de politieke verhoudingen heeft het verder geen directe gevolgen. De coalitie, waarvan D66 deel uitmaakt, heeft nu 29 zetels in totaal in plaats van 30. Maar dat is nog steeds een meerderheid.
'Heel verrassend'D66-fractievoorzitter in Provinciale Staten Jeroen Hageman, noemt de stap van Smeets 'heel verrassend'. Hij zegt de indruk te hebben dat Smeets bij D66 'voldoende ruimte' kreeg. "Hij heeft zelfs aan het verkiezingsprogramma meegeschreven," aldus Hageman.
'Gedegen en gedreven'Sjo Smeets zit sinds mei 2014 in Provinciale Staten. Fractievoorzitter Patricia Brunklaus noemt hem 'gedegen en gedreven', en volgens haar past hij goed in het profiel van haar partij.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...