Defensiemedewerkers Voedselbankactie rekenen twee winkeldieven in: 'Dat is gewoon onze plicht'

11 december 2015 om 18:37
nl
Tijdens de actie Samen Voor de Voedselbank kiest Omroep Brabant elke dag een ‘Held van de dag’. De Helden van vrijdag zijn de mannen van het Facilitair Bedrijf Defensie, die meehelpen met de actie.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

We vonden Chris Thijsen en Joop van de Laar al helden, al was het alleen maar omdat ze meehelpen met de vrachtwagen die het defensiebedrijf levert voor de Karavaan. Maar ze hebben vrijdag een extra reden geleverd om tot helden van de dag gekroond te worden.
Bij de Albert Heijn in Oisterwijk, waar de Karavaan vandaag stond, wisten de twee namelijk twee winkeldieven aan te houden. Het duo hield de grijpgrage schavuiten vast tot de politie er was. Die nam de mannen vervolgens mee. En de twee heren van Defensie? Die blijven er nuchter onder. "Wij hebben gewoon onze plicht gedaan", zegt Van de Laar schouderophalend.
Albert Heijn zet verdubbelaar inNu is het natuurlijk al goed dat de winkeldief opgepakt werd met hulp van de twee defensiemannen, maar nog mooier is dat Albert Heijn zich erg dankbaar toont. De supermarkt gaat uitzoeken welke producten van het Voedselbank-lijstje er vandaag gekocht zijn, verdubbelt dit aantal en doneert ze voor de actie. "We zijn de mannen dankbaar voor hun assistentie", voegde supermarktmanager Geeske Terlunen toe. "Ik dacht, dat moet beloond worden. Het zijn nu Hamsterweken, dus ik zet de verdubbelaar in."
De komende weken kiest Omroep Brabant iedere dag een Held van de Dag die extra in het zonnetje wordt gezet. Aan het eind van de actie wordt dan een definitieve held gekozen. Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.