Justitie in hoger beroep tegen straf doodrijden Rolf Zwart (26) in Den Bosch

11 december 2015 om 18:22
nl
Justitie gaat in hoger beroep tegen de straf van een 23-jarige Bosschenaar, die in april van dit jaar met zijn auto de 26-jarige Rolf Zwart uit Rosmalen doodreed. Dat bevestigt een woordvoerder aan Omroep Brabant. De rechter veroordeelde de automobilist tot achttien maanden cel. Ook raakt hij voor 3,5 jaar zijn rijbewijs kwijt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden dertig maanden celstraf en een rijontzegging van vijf jaar tegen de Bosschenaar. De officier van justitie neemt het de Bosschenaar zeer kwalijk dat hij na het fatale ongeluk doorreed.
De rechter kwam echter tot een lagere straf, omdat er onvoldoende bewijs was dat de Bosschenaar te hard had gereden. Wel bleek uit bewakingscamera's bij een café dat hij te veel had gedronken.
ZIE OOK: Doodgereden bromfietser in Den Bosch is Rolf Zwart (26), voetbalclub OJC Rosmalen geschokt
Fatale ongelukDe dodelijke aanrijding gebeurde in april op de Harendonkweg in Den Bosch. Rolf Zwart was op weg naar huis na een feestje dat hij samen met een andere vriend had gegeven.
De politie ontdekte een dag later na een tip een auto met flinke schade aan de voorruit op de Abdijenlaan in Den Bosch. Later die dag werd de 23-jarige Bosschenaar opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.