Video

Supporters FC Oss fietsen naar Volendam om geld in te zamelen tegen ALS: 'Wat een pokke-end'

11 december 2015 om 19:05
nl
Je moet er maar zin in hebben. Door de regen een paar honderd kilometer fietsen. Maar vanuit Oss deden ze het vrijdag. Met de fiets naar de wedstrijd van de plaatselijke FC....in Volendam.
Profielfoto van Hesen Eric
Geschreven door
Hesen Eric

FC Oss is de eerste Jupiler League club die op deze manier  meedoet aan deze actie om aandacht te vragen voor ALS: de ongeneeselijke spierziekte. Veertig fietsers trotseerden vandaag weer en wind om de ziekte onder de aandacht te brengen.
Sef VergoossenOnder de fietsers oud-PSV trainer Sef Vergoossen en FC Oss-voorzitter Bert Zwanenburg. "Wij moeten zorgen voor geld, zodat er onderzoek komt. En dat vind ik de moeite waard, dus ik werk hier heel graag aan mee", aldus Vergoossen
ALS is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Het is niet te genezen en leidt in de meeste gevallen binnen vijf jaar tot de dood. In Nederland lijden 1500 mensen aan ALS. De bekendste is wel oud-voetballer Fernando Ricksen.
Ook Peter van der Zanden uit Oss heeft ALS. Voor Peter is er geen hoop meer op herstel. Toch is de opvallend nuchtere ALS-patient blij dat de ziekte via deze fietstocht onder de aandacht komt. "Ik vind het heel knap dat ze zo'n pokke-end fietsen in dit weer. Petje af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.