Bejaarde man omgekomen bij brand in Den Haagacker in Valkenswaard

12 december 2015 om 00:32 • Aangepast 21 november 2020 om 14:08
nl
Bij een brand in seniorencomplex en zorgcentrum Den Haagacker aan de Carolusdreef in Valkenswaard is vrijdag aan het einde van de middag een dode gevallen. Het gaat om een bejaarde man, bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio aan Omroep Brabant. Uit voorzorg werd het gebouw ontruimd. Zeker twaalf bewoners werden elders opgevangen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Zij mochten in de loop van de avond weer terug naar hun appartementen. Tientallen buurtbewoners stonden op straat toe te kijken. Burgemeester Anton Ederveen ging naar de Carolusdreef en sprak met omwonenden en met de nabestaanden van het oudere slachtoffer. "Ik ben er stil van", laat hij weten op Twitter.
Bewoners nagekekenDe brandweer was met drie bluswagens aanwezig om de brand te blussen. De brand was uitgebroken op de tweede verdieping van het appartementencomplex. Brandweerlieden hadden de brand snel onder controle. De bejaarde man werd in de ambulance met spoed behandeld door ambulancepersoneel, maar dat mocht niet meer baten.
De andere bewoners van het seniorencomplex raakten niet gewond, maar werden wel uit voorzorg nagekeken. De politie is een technisch onderzoek begonnen. “Dat is gebruikelijk bij dit soort gebeurtenissen. Op dit moment gaan we gewoon uit van een ongeluk”, aldus politiewoordvoerder Jordi Cebrian.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.