'Ongekende weelde' bij FC Den Bosch: 3-0 zege tegen Jong Ajax

11 december 2015 om 22:47 • Aangepast 21 november 2020 om 14:08
FC Den Bosch had vrijdag een makkelijke avond tegen Jong Ajax. Na vier wedstrijden zonder overwinning, ging het tegen de Amsterdammers opeens erg makkelijk. Den Bosch won met 3-0.
Profielfoto van Spierts Twan
Spierts Twan

De uitslag doet anders vermoeden, maar zeker voor rust had Den Bosch niet het betere van het spel. Beide ploegen maakten veel fouten, maar daardoor werd het wel een open wedstrijd.
Dodelijk effectiefEén ding maakte vrijdagavond het verschil voor FC Den Bosch. De afgelopen weken kwam de ploeg moeilijk tot scoren, maar tegen Jong Ajax waren de Bosschenaren dodelijk effectief.
De manier waarop na een klein half uur de 1-0 tot stand kwam, was typerend daarvoor. De combinatie tussen Havar en Thomassen verliep allesbehalve zoals bedoeld, maar met een gelukje kwam de bal toch weer voor de voeten van de rechtsbuiten. Havar twijfelde niet en schoot binnen.
Den Bosch loopt uitDaarna was de ban gebroken. De 2-0 kwam geheel op het conto van Furhgill Zeldenrust. Die kapte naar binnen in het Amsterdamse strafschopgebied, zag dat zijn tegenstander uitgleed en viel vervolgens heel tactisch over ‘m heen. Penalty, oordeelde de scheidsrechter. Zeldenrust schoot ‘m zelf onberispelijk binnen. De aanvaller vond het een terechte pingel. "In z'n uitglijden neemt hij mij mee en ik ga gewoon naar de grond. En ik schiet 'm goed binnen."
Nog voor rust werd het zelfs 3-0. Ajax-keeper Groothuizen ging wel heel snel liggen toen Joey Belterman uithaalde. "Ongekende weelde", zo klonk het in de rust.
Den Bosch gelooft het welNa de thee vond Den Bosch het wel welletjes. Coach René van Eck had z'n spelers meegegeven dat de nul houden het belangrijkst was en daar slaagde de ploeg zonder veel problemen in. De Ajax-talenten lieten bij vlagen zien dat ze best aardig kunnen voetballen, maar levensgevaarlijk werd het zelden.
Het enige Bossche hoogtepuntje in de tweede helft kwam een paar minuten voor tijd. Havar schoot net over de kruising.

Hopen op play-offsDankzij de overwinning komt FC Den Bosch op 23 punten uit 17 wedstrijden. De ploeg staat nu tiende, maar de afstand tot de nummer zeven is slechts twee punten.
In Den Bosch hopen ze op play-offs en dromen ze zelfs van promotie. “We blijven geloven in de dingen die we willen bereiken”, zei doelpuntenmaker Furhgill Zeldenrust na afloop. “Deze overwinning móest. Volgende week wacht RKC uit en dan moeten ook gewoon drie punten gehaald worden, no matter what. En dan kun je gewoon naar boven kijken.”