Omstreden WhatsApp-groep in Aalburg krijgt vervolg na Polen-debacle

12 december 2015 om 12:56
nl
Er komt begin volgend jaar een vervolg op de omstreden WhatsApp-groep in Aalburg waar eerder dit jaar de stekker uit ging. Dat bevestigt burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg. In welke vorm de WhatsApp-groep doorgaat, wordt in januari pas duidelijk.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De doorstart is enigszins opmerkelijk te noemen. De Aalburgse WhatsApp-groep, opgericht om verdachte situaties te signaleren in het dorp, verscheen negatief in het nieuws nadat Omroep Brabant ontdekte dat Polen stelselmatig gestigmatiseerd en gecriminaliseerd werden. "Het neigt zelfs naar discriminatie”, liet het Aalburgse gemeenteraadslid Kees de Waal aan deze omroep weten.
ZIE OOK: Doek valt voor omstreden en ‘discriminerende’ WhatsApp-groep in Aalburg: ‘De lol is ervan af’
'Verdachte busjes'Zeven maanden na de oprichting van een particuliere buurt WhatsApp in Aalburg lag het aantal deelnemers rond de zeshonderd. Na een maand of drie werd de sfeer in de chat steeds grimmiger. “Er rijden twee busjes met Pools kentekens op een verdachte manier in het dorp Veen, politie wordt gebeld”, luidde een van de vele kleinerende berichten.
De beheerders van de WhatsApp-groep hadden naar eigen zeggen geen andere keus dan om de stekker eruit te trekken. “De lol is er voorgoed vanaf door een aantal lieden die op alles en iedereen commentaar hebben”, lichtten de beheerders het besluit toe.[YouTube:body:https://youtu.be/z31C8RhTadE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.