Kerstpakket van de bingo gaat naar de Voedselbank: 'We hebben er een extra flesje wijn bijgedaan'

12 december 2015 om 13:18 • Aangepast 21 november 2020 om 14:07
nl
Dag zes van de actie 'Samen voor de Voedselbank' en de Karavaan trekt verder. Zaterdag staat de Karavaan in Waalwijk, maar inleveren kan ook op veel andere plekken in de provincie. Van hele kerstpakketten tot een pak koffie, ook op zaterdag geeft Brabant gul aan de Voedselbank.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Van 7 tot en met 18 december zamelt Omroep Brabant levensmiddelen in voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In onze provincie zijn er zo'n 13.000 mensen die niet zonder hulp van de Voedselbank kunnen leven. Ruim zeventig plekken in de provincie zijn aangewezen als inzamelpunt.
Bij de supermarkt Op parkeerterrein De Els in Waalwijk is de Karavaan zaterdag opgebouwd naast het winkelcentrum. Veel mensen die de wekelijkse boodschappen inslaan, brengen wat mee voor de Voedselbank. "Zo, dat was het", zegt een mevrouw, nadat ze verschillende pakken koffie en thee in de kratten legt.
Ook twee stoere mannen van een motorclub dragen hun steentje bij. "Wij zien er misschien wel stoer uit, maar helpen ook gewoon mee. Als je hier bent is het maar een kleine moeite om wat in de kratten te doen."
'Kerstpakket van de bingo'Bij het inzamelpunt in Son komen Jeanny en Ton Copal (allebei 67) uit Eindhoven langs met een kerstpakket. "Gisteren gewonnen met de bingo bij de gepensioneerdenvereniging", vertelt Jeanny. "Bij het laatste nummer hadden we prijs! Zo'n mooi pakket, we hebben er ook nog een flesje wijn bijgedaan. Iets extra's voor de kerst."

Wachten op privacy instellingen...

Vader Arold Kuijpers en zijn dochter Liesanne brachten 12 blikken erwtensoep voor de Voedselbank. En ook oud-burgemeester van Steenbergen Joseph Vos bracht een doos vol boodschappen. "Maar ik moet bekennen dat mijn vrouw dat allemaal heeft verzorgd!"

Wachten op privacy instellingen...

Naar het westenLangzaam aan reist de Karavaan verder naar het westen van de provincie. Zo is de Karavaan op 14 december in Roosendaal te vinden en op 17 december in Zevenbergen.
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.