De Bibberende Bosch: Suske en Wiske op avontuur in Den Bosch van Jeroen Bosch

12 december 2015 om 14:35
nl
Van mysterieuze onderwaterwerelden tot diep in de jungle, overal zijn Suske en Wiske tijdens hun avonturen al geweest. Bijna overal, want in Den Bosch anno 1485 waren de Vlaamse striphelden nog niet eerder. Daar komt verandering in met 'Suske en Wiske en De Bibberende Bosch'.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Ze reizen naar de late Middeleeuwen omdat ze op zoek gaan naar de beroemde schilder Jheronimus Bosch die in dat tijdperk leefde.
Daarmee haakt Studio Vandersteen in op de viering van het Jeroen Bosch-jaar dat in 2016 wordt gehouden. Het is dan 500 jaar geleden dat de Bossche schilder overleed.
Brabantse avonturenHet is niet de eerste keer dat Tante Sidonia, Jerom, Lambik en Sukse en Wiske voet zetten op Brabantse bodem. Ze waren onder meer twee keer in de Efteling in 'De Efteling-elfjes' en 'Fata Morgana'. Ook is het niet de eerste keer dat het tweetal in aanraking komt met een beroemde schilder. In 'De Raap van Rubens' ontmoetten ze de Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens en in 'De Kleurenkladder' loopt Lambik niemand minder dan Vincent van Gogh tegen het lijf.
In 'Suske en Wiske en De Bibberende Bosch' zoekt het tweetal naar Jeroen Bosch, omdat ze zijn hulp nodig hebben om af te kunnen reizen naar Memoria, de plek waar de herinneringen van alle mensen worden bewaard. Maar volgens de beschrijving van het verhaal wordt het een hele opgave om Jheronimus Bosch zover te krijgen dat hij Suske en Wiske en hun vrienden gaat helpen.
'Suske en Wiske en De Bibberende Bosch' verschijnt op 8 februari volgend jaar. Aanvankelijk zou het verhaal 'De Bangelijke Bosch' gaan heten, maar de uitgever was bang dat het Nederlandse publiek dat niet zou begrijpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.