Cowboy koopt El Paso: saloons, bank, barbershop en kerkhofje voor 250.000 euro van de hand

12 december 2015 om 16:48
nl
Westerndorp El Paso in Wuustwezel, net over de grens in België, wordt voor 250.000 euro verkocht. Daarover hebben eigenaar en koper een mondeling akkoord bereikt. Dat heeft de makelaar First Immo laten weten aan Omroep Brabant. El Paso is een begrip in West-Brabant. Veel West-Brabanders gingen hier tijdens hun jeugd naartoe.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Aan de biedingen deden drie serieuze partijen mee. "Maar we moeten ons goed realiseren dat er nog niks op papier staat", zegt makelaar Veronique Van Looveren. "Woensdagavond moet alles officieel worden ondertekend. Tot die tijd kan er nog van alles gebeuren."
El Paso populair in West-BrabantHet cowboydorp bestaat al zo'n veertig jaar. Decennialang kwamen westernfans van heinde en verre naar Wuustwezel om te genieten van muziek en shows. De afgelopen zeven jaar hing er een schaduw over het dorp.
Er zouden bouwvoorschriften zijn overtreden en het dorpje dreigde tegen de vlakte te moeten. Het juridisch getouwtrek liep vorig jaar met een sisser af, maar de eigenaren vonden het mooi geweest en zochten iemand om het park over te nemen.
Kerk, saloons, barbershopEind november vond een kijkdag plaats. Toen meldden zich tientallen geïnteresseerden voor de bijna achtduizend vierkante meter aan wildwestplezier. Het park, dat bestaat uit een kerk, twee saloons, een barbershop, een bankgebouw en een kerkhofje, is voor 250.000 euro van de hand gedaan.
Wie de koper is, wordt om privacyredenen niet bekend gemaakt. Het is volgens een woordvoerder 'de bieder die het meest trouw het gedachtegoed van El Paso deelt'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.