Opvang voor bewoners na brand in seniorenflat Den Haagacker in Valkenswaard - Omroep Brabant

Opvang voor bewoners na brand in seniorenflat Den Haagacker in Valkenswaard

12 december 2015 om 14:58
nl
De bewoners van het appartementencomplex Den Haagacker aan de Carolusdreef in Valkenswaard waar vrijdag een man om het leven kwam bij een brand, krijgen begeleiding aangeboden. Dat gebeurt vanuit het naastgelegen zorgcentrum De Bogen. Dat laat woningcorporatie Woonbedrijf, de eigenaar van Den Haagacker, in een reactie weten.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Familie van de bewoners hebben ook aangegeven begeleiding te geven", zo zegt een woordvoerster. Woonbedrijf zegt nog geen idee te hebben wat de oorzaak van de brand is geweest. "Dat onderzoekt de politie."
Techniek werkteVolgens de woordvoerster heeft de techniek van het gebouw naar behoren gewerkt toen de brand uitbrak. "De rookmelders gingen af en de deuren gingen dicht." De schade aan het gebouw is beperkt gebleven, waardoor de bewoners vrijdagavond al terug konden naar hun appartement.
De brand brak vrijdag uit op de tweede verdieping van het seniorencomplex. Brandweerlieden hadden de brand snel onder controle. De bejaarde man werd in de ambulance met spoed behandeld door ambulancepersoneel, maar dat mocht niet meer baten. Woordvoerder Jordi Cebrian liet vrijdag weten dat de politie er voorlopig van uitgaat dat het niet om een misdrijf, maar een tragisch ongeluk gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.