Supermarkteigenaar Zeki Sahan: 'Volle winkelwagen voor de Voedselbank? Dat kan ik ook!'

12 december 2015 om 18:07
nl
Tijdens de actie Samen Voor de Voedselbank kiest Omroep Brabant elke dag een ‘Held van de dag’. De Held van zaterdag is Zeki Sahan uit Waalwijk. De eigenaar van een supermarkt gaf een volle boodschappenkar ter waarde van 150 euro weg aan de Voedselbank.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Zeki Sahan had eigenlijk nog niet gehoord van de voedselbankactie. Tot zaterdagochtend locoburgemeester van Waalwijk Hans Brekelmans naar hem toe kwam. De locoburgemeester had honderd euro in de Staatsloterij gewonnen en wilde dat geld graag besteden aan producten voor de voedselbank.
Toen de supermarkteigenaar dat hoorde wist hij wat hem te doen stond: hij sloot in een opwelling een mooie deal met de locoburgemeester. “Komt u maar bij mij de boodschappen doen, dan doe ik er nog een extra boodschappenkar bij voor de Voedselbank ter waarde van honderd euro!”
Samen door de winkelEen gul gebaar van de eigenaar, die pas vrijdag zijn supermarkt opende in Waalwijk. “Goede doelen steun ik altijd en hiermee kan ik echt iets betekenen.” Samen met de locoburgemeester en enkele medewerkers van de Voedselbank maakte hij een ronde door zijn winkel.
“Van een vrijwilliger van de voedselbank kregen we een lijstje met daarop producten die nodig zijn bij de Voedselbank. Ik heb zoveel mogelijk in de kar gegooid.” Sahan vulde samen met de locoburgemeester twee boodschappenkarren. “Met mooie producten van het A-merk. Zodat ook de klanten van de Voedselbank straks echt kunnen genieten.”
'150 euro? Geen probleem!'Sahan vindt het erg dat zo veel mensen in ons land gebruik moeten maken van de Voedselbank. “Het zijn er tegenwoordig heel erg veel. Mijn familie heeft het zo goed. Dan moeten we ook denken aan de mensen die het minder hebben.”
Ook de locoburgemeester is blij dat hij iets kan betekenen voor de Voedselbank. "Het aantal klanten daar neemt toe, ook in Waalwijk. Ik had met mijn prijs een meevaller waar ik niet op rekende. De Voedselbank kan het zo goed gebruiken."
Uiteindelijk geeft Zeki Sahan niet voor 100 euro, maar voor wel 150 euro aan producten aan de Voedselbank. “Geen probleem!”, aldus de supermarkteigenaar. “Als je iets doet, doe het dan goed!’
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.