Stuart Bolk is de allerbeste kerstdorpenbouwer: 'De verwondering van kinderen is het leukst'

12 december 2015 om 19:01
nl
Het was zenuwslopend spannend zaterdag in een lege winkelruimte in Nootdorp. Urenlang bouwden Stuart Bolk uit Geldrop en Bert van de Berg uit Houten aan hun eigen kerstdorp. Stuart won en mag zich nu de beste kerstdorpenbouwer van Nederland noemen: "Geweldig! Dat gaan we vanavond uitgebreid vieren."
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Bolk begon zaterdagochtend om tien uur aan zijn meesterwerk. "Om twaalf uur was ik pas op een derde van mijn dorp. Maar ik heb het gered. Om halfvier 's middags zette ik het laatste poppetje neer."
Met een knipoogHij bouwde een wintersportdorp met in het midden een berg en aan de achterkant een haven waar een boot vaart en huisjes van vissers staan. De jury koos het als mooiste dorp. En Bolk is er blij mee. "Het is natuurlijk allemaal met een knipoog. Maar ik heb een topdag gehad. En je doet het natuurlijk voor de eer."
De komende tijd gaat Stuart vooral genieten van zijn overwinning en van zijn eigen kerstdorpen die thuis op twee kasten staan. "Volgend jaar ga ik het weer helemaal anders doen. Dat is het de uitdaging. En je bent lekker creatief bezig. Bijzonder is de verwondering van kinderen die zien wat je hebt gemaakt. Dat is het allerleukst."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.