Kinderen laten zelfgebouwde robot opdrachten uitvoeren in regionale LEGO League

12 december 2015 om 19:08
nl
Een robot bouwen van LEGO die allerlei opdrachten kan doen. Klinkt misschien moeilijk, maar veel Brabantse kinderen draaien er hun hand niet voor om.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Dat bleek zaterdag bij de regionale kampioenschappen van de LEGO League die in Tilburg werden gehouden. De League daagt jongeren van 9 tot 15 jaar uit met allerlei technische opdrachten.
In een gebouw van de Fontys Hogescholen in Tilburg is een grote arena gebouwd, met in het midden twee tafels met allerlei stukken LEGO. Met een zelfgebouwde robot moeten de kinderen twaalf opdrachten uitvoeren. Bijvoorbeeld een bouwwerk afbreken en een stukje dat in het bouwwerk zit weer ergens naar toe brengen.
Programmeren “Het is project van onze school”, vertelt een jongen uit Biest-Houtakker. “Wij hebben de robots helemaal zelf gemaakt. Met een programma kunnen we de robot programmeren.” Een andere jongen vertelt: “Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat hij met een bepaalde snelheid ergens heen moet rijden en dat iets moet oppakken. We zijn wel een paar weken per opdracht bezig.”
Meer dan 240.000 kinderen uit meer dan 80 verschillende landen doen mee met deze wedstrijd. First LEGO League daagt kinderen uit om te denken als echte wetenschappers en ingenieurs. Ze gaan aan de slag met het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot, gebouwd met LEGO Mindstorms.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.