Zwemmer Maarten Brzoskowski uit Best pakt olympisch ticket

12 december 2015 om 19:49
nl
Zwemmer Maarten Brzoskowski uit Best heeft zaterdag bij de Swim Cup in Amsterdam een ticket naar de Olympische Spelen veroverd. De twintigjarige Brzoskowski dook in de finale van de 400 meter vrije slag onder de limiet van 3.48,41.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Brzoskowski tikte als eerste aan in 3.47,32, Ferry Weertman uit Eindhoven bleef met 3.49,83 boven de vereiste tijd om naar Rio de Janeiro te mogen. Weertman werd derde, nog achter de Brit Nicholas Grainger (3.49,60).
“De olympische limiet, dat is altijd een droom geweest voor mij”, jubelde Brzoskowski bij de NOS. “Ik was altijd een man van de lange afstanden, de 1500 meter was mijn doel. Nu ligt de focus meer op de 200 en 400 meter. Ik ben de laatste drie maanden echt veel sneller en sterker geworden.”
Champagne"We hebben het zaterdag wel eventjes gevierd", vertelt vader Frans Brzoskowski. "Zijn broer gaf Maarten een big hug  en we hebben we hebben ook nog een flesje champagne opgetrokken. Dat was wel gek, want Maarten is een PSV'er en we zagen de voetballers van PSV gelijkspelen gisteren. Maar de champagne hebben we toch met veel plezier opgedronken."
Frans vindt het 'hartstikke leuk' om van dichtbij mee te maken dat zijn zoon 'stapje voor stapje weer een beetje beter wordt'. "Maar hij blijft met beide benen op de grond. Hij laat zich niet zo snel gek maken. Maar af en toe moet je het ook vieren, als je iets hebt bereikt."
'Lot niet tarten'Nu wordt het ook voor Frans tijd een ticket naar Rio te boeken. Want uiteraard wil hij zijn zoon in actie zien tijdens de Spelen. "We hebben altijd gezegd dat je het lot niet moet tarten. Dus hebben we gedacht: laat het hem nou eerst maar eens doen. Want je ziet hoe moeilijk het is. Maar nu komen de aanbiedingen binnen. Dus we gaan zeker kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.