Tik voor PSV na Champions Leaguesucces, Roda JC snoept punten af

12 december 2015 om 21:59
Een domper voor PSV na het knappe Champions Leaguesucces van dinsdag. Tegen promovendus Roda JC bleef de ploeg van Phillip Cocu steken op 1-1.
Profielfoto van Peter de Bekker

PSV had het in de eerste helft erg lastig met Roda dat het speelveld klein hield en de PSV-aanvallers Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Jurgen Locadia kort op de huid zat. De ruimte om te voetballen lag aan de zijkanten, maar daar maakten Joshua Brenet en Santiago Arias - die moest oppassen voor de snelheid van zijn directe tegenstander Edwin Gyasi - weinig gebruik van.
Roda-doelman Benjamin van Leer moest tijdens de eerste 45 minuten alleen ingrijpen op een schot van Locadia - na een afgeslagen voorzet van Arias - en dat deed hij bekwaam.
Zoet voorkomt achterstandDe beste kans in de eerste helft was voor de ploeg van Darije Kalezic. Hicham Faik kon na twintig minuten vrij uithalen voor het doel van Jeroen Zoet nadat Arias de bal in het zestienmetergebied niet onder controle kreeg. Gelukkig voor het Eindhovense publiek keerde Zoet Faiks schot knap.
Eigen doelpunt BrenetIn de tweede helft speelde Brenet een stuk dieper en dat leverde meer dreiging op. Toch was het Roda dat op voorsprong kwam. Edwin Gyasi mocht in buitenspelpositie voorzetten en Tomi Juric werkte de bal via Brenet langs Jeroen Zoet: 0-1.
Voor PSV kreeg Jurgen Locadia een kwartier later dé kans op de gelijkmaker. Hij werd knap vrijgespeeld door Davy Pröpper,  maar schoot te wild naast.
StormloopDaarna was het lang wachten op de volgende grote Eindhovense kans. Maar die was wel raak: Davy Pröpper kopte een vrije trap van Andrès Guardado in de verre hoek: 1-1.
Daarna begon PSV aan een stormloop op het Rodadoel, maar een tweede treffer viel niet. Ook al waren Luuk de Jong en Hector Moreno nog dichtbij met een kopbal uit een corner.