Jeffrey Bruma (PSV): 'We vallen in herhaling tegen kleinere clubs'

13 december 2015 om 00:57
nl
Voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC was het nog een gespreksonderwerp bij PSV. Het wisselvallige presteren tegen kleinere clubs en de reputatie van Roda JC, dat het PSV vaker lastig maakte. Zaterdagavond tuinde PSV er weer in en werd er thuis verrassend met 1-1 gelijkgespeeld.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

PSV oogde niet scherp en gretig en dat werd door Roda JC afgestraft, moest ook Jeffrey Bruma toegeven. "Dat hebben we aan onszelf te wijten en dat is triest. We vallen een beetje in herhaling dat we het tegen iets kleinere clubs lastig hebben. En dus sta je hier weer met één punt, maar het voelt als een verlies."
Trainer Phillip Cocu kon niet verklaren waarom PSV zaterdag tegen Roda JC pas na een achterstand ging voetballen. "We hadden in de eerste helft een veel te laag baltempo. De grote vraag is waarom je wel iets extra's kunt brengen als je achter staat. Iets in je oproepen kost schijnbaar heel veel moeite bij een stand van 0-0. Na de tegengoal zag ik een ander PSV. Dat mag niet gebeuren'', mopperde Cocu.
Zes keer geen winstPSV verspeelde tegen Roda JC voor de zesde keer in zestien wedstrijden punten. Dat gebeurt opvallend vaak tegen ploegen met veel minder kwaliteit.
Trainer Darije Kalezic van Roda onthulde dat hij juist die wedstrijden vooraf heeft geanalyseerd om aanknopingspunten te vinden voor een goed resultaat tegen PSV.
Geen antwoord PSV"We wilden ze niet hun favoriete spel laten spelen. De spelers hebben uitstekend hun tactische opdracht uitgevoerd. PSV had daar geen antwoord op'', concludeerde de trainer die vorig seizoen nog bij Jong PSV werkzaam was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.