Station Eindhoven Beukenlaan is niet meer, lang leve Eindhoven Strijp-S

13 december 2015 om 10:33
nl
Station Eindhoven Beukenlaan is niet meer. Vanaf zondag gaat de opstap- en aankomstplaats in Eindhoven door het leven als station Eindhoven Strijp-S, omdat dit beter bij de omgeving zou passen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De verandering maakt deel uit van de nieuwe dienstregeling van de NS, die vanaf zondag van kracht is. De dienstregeling borduurt voort op die van vorig jaar. Op enkele trajecten is de treindienst wat aangepast. Ook kregen stations, zoals die in Eindhoven, een andere naam.
De NS laat ook meer Thalys-treinen rijden tussen Amsterdam en Brussel. Dit betekent dat er nu vrijwel de hele dag ieder uur een trein, via Brabant, naar de Belgische hoofdstad rijdt. Vanuit daar rijden twee treinen door naar het Franse Lille en negen naar Parijs.
Minder gele bordenBehalve de dienstregeling verandert er de komende tijd meer. De NS gaat namelijk het aantal gele vertrekborden op treinstations drastisch verminderen.
Het aantal reizigers dat tegenwoordig van de borden gebruikmaakt is zeer beperkt. De meerderheid verkrijgt reisinformatie via de computer, telefoon of digitale schermen op het station.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.