Goud Sifan Hassan tijdens EK veldlopen, atlete Eindhoven Atletiek maakt indruk in Hyères

13 december 2015 om 14:58
Sifan Hassan heeft het Europees kampioenschap veldlopen in het Franse Hyeres op haar naam geschreven. De atlete van Eindhoven Atletiek bleef de concurrentie zondag meters voor.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

Hassan gold op voorhand al als titelfavoriet en ze bleek een klasse apart op het acht kilometer lange parcours in de Zuid-Franse stad. Ze liep halverwege de wedstrijd weg uit de kopgroep en snelde op machtige wijze solo naar de finish.
Van der Meijden 41eDe atlete van Eindhoven Atletiek kwam over de streep na 25 minuten en 47 seconden. De Britse Kate Avery liep acht seconden na Hassan naar het zilver, Karoline Bjerkeli Grövdal uit Noorwegen werd derde (25.57). Maureen Koster eindigde als negende (26.28) en de Eindhovense Ruth van der Meijden kwam als 41e over de finish na 27 minuten en 34 seconden.
Andrea Deelstra meldde zich zaterdag af voor het EK, omdat ze last heeft van haar hiel.
Diverse medaillesVorig jaar sloeg Hassan het EK in het Bulgaarse Samokov nog over. Twee jaar geleden deed ze - toen ze net een Nederlands paspoort op zak had - wel mee aan de EK veldlopen bij de beloften, in Belgrado. Ook toen veroverde ze goud.
Sindsdien veroverde Hassan diverse medailles, tijdens verschillende atletiekevenementen. Onder meer tijdens het EK op de baan en tijdens de Warandeloop in Tilburg.