Video

Maikel Verberk, de nieuwe Michael van Gerwen, verliest finale NK darts: 'Snel vergeten dit'

13 december 2015 om 16:51 • Aangepast 21 november 2020 om 14:07
nl
Darter Maikel Verberk is er zondag niet in geslaagd om de Nederlandse titel bij de junioren te pakken. De pas 16-jarige speler uit Herpen verloor in de finale van Wesley Hurrebrink. 'Snel vergeten dit.'
Profielfoto van Jesse van Kalmthout en Peter de Bekker
Geschreven door
Jesse van Kalmthout en Peter de Bekker

Verberk is wereldkampioen bij de jeugd en wordt door kenners de nieuwe Michael van Gerwen genoemd. Het begon dit jaar met de Dutch Open en het Halle Open. Daarna kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en ging ik steeds meer titels winnen. Over twee of drie jaar hoop ik bij het grote WK mee te spelen en misschien al wel eerder”, aldus de jonge darter die Michael van Gerwen uit Gemonde als grote voorbeeld heeft. “Fanatiek, inzicht, uitstraling; gewoon super.”
'Snel vergeten dit'Toch kwam hij er zondag in de eindstrijd in Nijkerk niet aan te pas tegen Hurrebrink. Hij verloor met 1-4. “Snel vergeten dit”, aldus Verberk. “Een week lekker werken en volgend weekend beginnen we weer opnieuw.”[Tweet:body:https://twitter.com/NDBdarts/status/676047614790533120] In de kwart- en halve finale was Verberk nog duidelijk een maatje te groot voor Ramon Leferink en Geert Nentjes. Beide duels won hij met 3-0.
Vorige week bleek al dat het goed zit met de vorm van Verberk. Hij bereikte de finale van het jeugdtoernooi van de Finder Darts Masters in Egmond aan Zee. In de eindstrijd was Justin van Tergouw toen net te sterk voor hem.
Bij de heren ging de Nederlandse titel naar Gino Vos uit Oss. Hij klopte Ryan de Vreede.
Ook Kyana Frauenfelder verliest finaleBij de meisjes haalde Kyana Frauenfelder uit Oss zondag eveneens de finale van het NK. Maar in de eindstrijd ging ook zij onderuit, tegen Layla Brussel. Het werd 0-3.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.