Hij probeerde tevergeefs een aangereden hond te redden, nu gaat hij met collectebus door de straten - Omroep Brabant

Hij probeerde tevergeefs een aangereden hond te redden, nu gaat hij met collectebus door de straten

14 december 2015 om 17:09
nl
Reanimeren, hartmassage en zelfs mond-op-neusbeademing. Evert van Kleef uit Langenboom heeft alles uit de kast gehaald om het aangereden hondje Hugo te redden. De zes maanden oude viervoeter werd 6 december aangereden in Uden. Na het ongeluk voelde Van Kleef dat hij meer wilde doen. Met een collectebus ging hij de straat op. Hij wil meer doen voor dieren in problemen.
Profielfoto van Koert, van Martijn
Geschreven door
Koert, van Martijn

De automobilist reed niet te hard, aldus Van Kleef, maar kon het hondje niet ontwijken. "Hij zag Hugo plotseling de straat op rennen, remde nog, maar kon helaas niet voorkomen dat hij hem raakte. De man stopte en zag dat Hugo nog een paar keer schokte. Daarna heeft hij ook geprobeerd hulp in te schakelen."
Reanimeren en mond-op-neusbeademingVan Kleef kwam meteen in actie. "Ik ben uit mijn auto gestapt en meteen met reanimeren begonnen. Dat heb ik ongeveer een half uur tot drie kwartier gedaan. Daarna heb ik hem in de auto gelegd, maar even later heb ik hem er toch weer uit gehaald en ben ik verdergegaan met reanimeren." Naast hartmassage paste hij ook mond-op-neusbeademing toe.
"Aangezien ook bij dieren elke seconde telt, vond ik het belangrijk om meteen EHBO toe te passen", aldus Van Kleef, die naderhand iets wilde betekenen voor de baasjes van Hugo: "Ik wist al snel dat ik geld wilde inzamelen. Zelf dacht ik eerst om een rekeningnummer te openen om geld op te storten, maar dat leek me wat omslachtig."
Gouden tip FacebookUiteindelijk gaf Facebook hem de gouden tip. "Daarna heb ik op Facebook een advertentie geplaatst voor hulp, waarop iemand me tipte om een collecte te houden." En zo kwam hij zaterdagmiddag met zijn zelfgemaakte collectebus terecht op een bankje bij Ici Paris in Uden.
Van Kleef heeft zaterdag in Uden een collecte gehouden voor de baasjes van Hugo. De opbrengst was zo'n 100 euro en gaat naar de eigenaren van het hondje. Op deze manier wil hij ze een hart onder de riem steken en een bijdrage leveren voor een eventueel nieuwe viervoeter.
Meer betekenenVan Kleef wil nu meer gaan betekenen voor het dierenasiel in Uden, Hokazo. En daarin staat hij niet alleen. Een van de eigenaren van Hugo wil hem daarbij gaan helpen: "Door alle commotie die hierdoor is ontstaan, hoop ik dat ook de dieren daar de aandacht krijgen die ze verdienen", aldus Van Kleef.
*UPDATEInmiddels hebben de eigenaren van Hugo samen met Van Kleef afgesproken dat het geld niet wordt gebruikt om een nieuw hondje van te kopen, maar wordt het gedoneerd aan het dierenasiel in Uden, Hokazo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.