Klebsiella-besmetting in ziekenhuis Den Bosch: opnamestop en onderzoek bij patiënten - Omroep Brabant

Klebsiella-besmetting in ziekenhuis Den Bosch: opnamestop en onderzoek bij patiënten

14 december 2015 om 13:45
nl
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is vorige week dinsdag bij acht patiënten een multiresistente darmbacterie aangetroffen. Dat meldt het ziekenhuis maandag. De Klebsiella-bacterie werd gevonden op twee verpleegafdelingen chirurgie, waar in totaal 58 mensen liggen. Er werd een opnamestop ingevoerd op de afdelingen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Een van de twee afdelingen is afgelopen weekend gedesinfecteerd en vrijgegeven. Dit weekend wordt de andere afdeling gedesinfecteerd, meldt het ziekenhuis. Op de twee afdelingen liggen mensen die langer moeten rusten na een operatie.
Volgens het ziekenhuis zijn vier patiënten waarbij de bacterie is aangetroffen weer naar huis. Om het risico op verspreiding van de bacterie in het ziekenhuis te verkleinen, heeft het ziekenhuis besloten om deze week alle dialysepatiënten te onderzoeken.
‘Op zich ongevaarlijk’De darmbacterie Klebsiella is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Maar als iemand een infectie oploopt, zijn de mogelijkheden om die te bestrijden met antibiotica zeer beperkt. In Nederland komt de multiresistente Klebsiella pneumoniae weinig voor.
Volgens het ziekenhuis zijn de Inspectie voor de Volksgezondheid en de GGD op de hoogte gebracht. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft ruim 760 bedden en zo'n 4000 medewerkers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.