Video

PSV'er Jeffrey Bruma: 'We zijn zeker niet kansloos tegen Atlético'

14 december 2015 om 13:36
nl
Gemengde reacties bij PSV over de Champions League-loting. Atlético Madrid is de tegenstander in de 1/8 finales. De Spaanse club staat op dit moment tweede in de Primera Division. Verdediger Jeffrey Bruma denkt dat PSV niet kansloos is: "Van de ploegen die je kon treffen is dit misschien wel de meest gunstige."
Profielfoto van Stalenhoef Amber
Geschreven door
Stalenhoef Amber

Bruma: "Atlético is een topclub, dat zijn ze allemaal. Ik denk wanneer je de andere wedstrijden ziet, dat we nu zeker niet kansloos zijn. Maar je moet wel realistisch zijn. Ik heb ze gisteren nog zien spelen, het is echt een topclub hoor", zo besluit de PSV verdediger.
LEES OOK: PSV treft Atlético Madrid in achtste finale Champions League
Meer kans tegen AtléticoLuciano Narsingh kan wel leven met de loting: "Zeker! Alle tegenstanders in de Champions League zijn van grote klasse. Aan de ene kant hadden we graag Barcelona of Real Madrid geloot, maar aan de andere kant willen we ook graag naar de volgende ronde. Dan heb je tegen Atlétrico Madrid meer kans denk ik."
Atlético Madrid heeft een fysiek sterke ploeg. Narsingh denkt dat PSV niet 'mee gaat beuken'. "Ik denk dat we  gewoon ons eigen spel moeten spelen. We moeten uitgaan van onze eigen kracht en de kansen benutten. Misschien 1 of 2 doelpuntjes maken en dan de boel dichttimmeren", zo besluit een lachende Narsingh.
Messi in volgende ronde"Strijd, agressie en fantastisch voetbal", zo typeert Davy Pröpper de Spaanse tegenstander in de volgende ronde van de Champions League."Dat wordt een hele kluif. Qua naam is Atlético kleiner dan Barcelona of Real, maar ze zijn voetballend zeker niet minder. We zijn echter niet kansloos. We moeten net als de voorgaande Champions Leaguewedstrijden proberen ons eigen eigen spel te spelen. En dan hopen op Messi of Ronaldo in de volgende ronde", zo hoop de middenvelder van PSV.
VechtmachineTrainer Philip Cocu is onder de indruk van Atlético Madrid. "Dit team is een absolute eenheid, defensief zijn ze extreem degelijk. Ze geven weinig kansen weg. in Spanje worden ze getypeerd als een vechtmachine, dat laten ze iedere wedstrijd zien. Maar ook tegen deze tegenstanders moet je geloven in jezelf en is er altijd een kans. We moeten straks onze kansen gaan benutten".
'Loodzware tegenstander'Willy van de Kerkhof spreekt van ‘een moeilijk te kloppen tegenstander’. “Ik ben niet zo blij met deze loting. Atlético Madrid is een geweldig elftal, vol vuur. Het wordt heel lastig. We moeten op ons best zijn om een kans te maken. Ik had liever Manchester City gehad.”
“Een fantastisch affiche”, aldus broer René. “PSV kan zijn borst natmaken. Atlético Madrid is een loodzware tegenstander.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.