Video

Wil PSV kans maken tegen Atlético Madrid dan moet het een bijna onneembare verdediging verslaan

14 december 2015 om 16:14
nl
PSV treft met Atlético Madrid een geduchte tegenstander. De Madrilenen boeken de laatste jaren prima resultaten in Europa. En dit seizoen draaien ze bovenin mee in de Primera Division. Hun kracht, verdedigen, de nul houden, en daarin is de Spaanse club een bijna onneembare vesting, zo blijkt.
Profielfoto van Stalenhoef Amber
Geschreven door
Stalenhoef Amber

Atlético Madrid won in 2010 en 2012 de Europa League. Het was de opmaat voor succes in de Champions League. In het seizoen 2013-2014 stonden ze in de finale tegen stadsgenoot Real Madrid. Deze finale werd na verlenging gewonnen door Real Madrid.
Gedeeld koploper in Spanje Atlético Madrid staat momenteel gedeeld eerste in de Spaanse competitie, samen met FC Barcelona. In de groepsfase van de UEFA Champions League rekende de club af met Benfica, Galatasaray en FC Astana.
PSV kent de ploeg uit de Europese campagne van het seizoen 2008-2009, PSV verloor toen wel twee keer: het werd destijds 3-0 en 2-1.[Tweet:body:https://twitter.com/Atleti/status/676367515606499328]
SterspelersAntoine Griezmann, Diego Godin, aanvoerder Gabi en Fernando Torres zijn de sterspelers in de selectie van de fanatieke trainer Diego Simeone.
De formatie valt dit seizoen op door het geringe aantal tegentreffers. Doelman Jan Oblak incasseerde slechts zeven doelpunten in vijftien competitiewedstrijden. [youtube:body:https://youtu.be/_1cQr83TkxE]Nederlanders bij AtléticoNederlanders voetballers hebben niet zo'n rijke historie bij Atlético Madrid. Een kleine zoektocht op internet levert slechts drie namen op: Jerrel Hasselbaink (seizoen 1999-2000), Kiki Musampa (seizoen 2003-2004) en John Heitinga (2008-2009)
Eén ding staat vast als PSV en Atlético Madrid in de achtste finale tegen elkaar spelen, de stadions zijn dan compleet rood-wit gekleurd. Beide teams hebben namelijk dezelfde clubkleuren.
SpeeldataIn een ongetwijfeld uitverkocht Philips Stadion zullen de PSV fans hun best doen om hun club naar een goed resultaat te loodsen. En ook twee weken later in het kolkende Vicente Calderon stadion (42.000 plaatsen) zullen de PSV supporters van zich horen, net als uit tegen Manchester United.  
PSV speelt op woensdag 24 februari eerst thuis. Drie weken later, op dinsdag 15 maart is de return in Madrid.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.