Video

Bredanaar woont uit protest een dag lang in bushokje

14 december 2015 om 17:13
nl
Peter Nuijten uit de Merodelaan in Breda woont maandag uit protest in een bushalte in zijn straat. Hij is boos op Arriva die sinds zondag de bushalte geschrapt heeft uit de route vanwege de nieuwe dienstregeling.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Samen met de lokale SP-fractie bedacht hij de ludieke actie. Het bushokje is ingepakt met doorzichtig plastic. Binnen ligt een kleedje, staan twee terrasstoelen met kussen en uit een laptop klinkt vrolijke kerstmuziek.
HandtekeningenactieNaast de bushalte staan een verlichte kerstboom en een tafel waar mensen hun handtekening kunnen zetten voor behoud van de halte. "We hebben inmiddels al acht vellen vol. Die gaan we later aanbieden aan de provincie", vertelt Nuijten.
Arriva heeft de bushalte aan de Merodelaan geschrapt zodat de bussen beter aansluiten op de vertrektijden van de treinen op het Centraal Station van Breda. "De mensen moeten hier nu zo'n vijfhonderd meter lopen voor de eerstvolgende bushalte", weet Nuijten. "Voor oudere mensen die slecht ter been zijn, is dat echt te ver."
'We kunnen klachten niet voorkomen'Arriva laat weten dat het aanpassen van routes altijd gedaan wordt op basis van vraag en aanbod van de reizigers. "We kijken altijd goed naar het aantal gebruikers per lijn en halte. Desondanks kunnen we niet altijd voorkomen dat er weleens klachten ontstaan", aldus een woordvoerder van het vervoersbedrijf.
Naast de strijd voor de bushalte zamelt Nuijten ook geld in voor Serious Request, de kerstactie van radiostation 3FM voor het Rode Kruis. "Zo'n ingepakt bushokje lijkt natuurlijk erg op een glazen huis, dus vandaar dat we die actie ook ondersteunen", legt de Bredanaar uit.
Maar het gaat om het behoud van de bushalte. Daarom kijkt Nuijten door het doorzichtig plastic naar buiten. Geen glazen huis, maar een glazen hokje. Een bushokje, dat nu niet gebruikt wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.