Efteling gaat papieren entreekaartje vervangen door digitale chip

14 december 2015 om 16:28
nl
Een papieren entreekaartje kopen voor de Efteling? Dat is straks verleden tijd. Het pretpark wil het papieren entreekaartje gaan vervangen door een digitale chip. Zo'n chip kan bijvoorbeeld in een polsbandje zitten.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Efteling-directeur Fons Jurgens zei dat dit weekend op een bijeenkomst met Efteling-fans. De Efteling wil de techniek binnen een aantal jaar in het pretpark introduceren, maar er is nog geen definitief besluit genomen.
Net als in Walt Disney WorldWalt Disney World in de Verenigde Staten werkt al een paar jaar met een speciaal bandje met zo'n chip. Aan die chip worden de persoonlijke gegevens en creditcard van bezoekers gekoppeld.
Het armbandje werkt zo niet alleen als toegangsbewijs, maar kan ook gebruikt worden om in het park mee te betalen, foto's te bewaren en shows te reserveren.
'Een Eftelings alternatief'Volgens De Telegraaf, die aanwezig was bij de fan-bijeenkomst, wil De Efteling het bandje van Walt Disney World niet één op één kopiëren. "We zullen een Eftelings alternatief verzinnen", zegt directeur Jurgens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.