Opnieuw onderzoek naar Nieuwedijk in Odiliapeel na ongeluk met taxibusje - Omroep Brabant

Opnieuw onderzoek naar Nieuwedijk in Odiliapeel na ongeluk met taxibusje

14 december 2015 om 19:31
nl
Op een kruising op de Nieuwedijk in Odiliapeel is maandagmiddag rond kwart over twee een taxibusje met een personenauto gebotst. Een vrouwelijke inzittende van de taxi is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide bestuurders zeggen dat ze groen licht kregen van de stoplichten. Volgens de provincie, de beheerder van de weg, zijn de verkeerslichten pas nog uitvoerig getest en is het 'in principe niet mogelijk' dat ze gelijktijdig groen licht geven.
Profielfoto van Ron Vorstermans en Mathijs Pennings
Geschreven door
Ron Vorstermans en Mathijs Pennings

De taxi vervoerde nog drie volwassenen en twee kinderen. Het personeel van een tweede ambulance die voor het ongeluk was opgeroepen, heeft hen onderzocht.
Bestuurders wijzen naar verkeerslichtenDe Nieuwedijk, ook wel de N264 genoemd, staat bekend als een gevaarlijke weg. In mei dit jaar overleed een man na een aanrijding op de kruising met de rondweg. Niet veel later raakte een man er ernstig gewond na een botsing tegen een boom.
Sinds kort staan er verkeerslichten op de kruising van de Oudedijk en de Nieuwedijk. "Die zijn geplaatst op nadrukkelijk verzoek van weggebruikers, omdat zij het een onveilige kruising vonden", zo zegt provinciewoordvoerster Cathelijne Thomassen. Volgen de bij het ongeluk betrokken bestuurders laten die nog te wensen over. Ze beweren beiden dat het licht op groen stond.
Onderzoek "We kregen signalen van een wijkagent en de gemeente dat de verkeerslichten niet goed zouden werken. We hebben onderzoek gedaan en er bleek geen fout in te zitten We zijn ook ter plekke gegaan en ontdekten daar ook geen bijzonderheden", aldus Thomassen.
Wel is de tijd dat de verkeerslichten op groen staan, verlengd. Veel mensen klaagden bij de provincie dat ze te gehaast gebruik moesten maken van de kruising. "Daarna is het systeem opnieuw uitvoerig getest. Het kan dus niet zo zijn dat de lichten gelijktijdig op groen staan."
Nieuw onderzoekVolgens Thomassen is het ongeluk wel reden voor de provincie om opnieuw naar de verkeerssituatie op de Nieuwedijk te kijken. "We nemen dan niet alleen de verkeerslichten mee, maar de gehele situatie." In 2017 wordt het kruispunt sowieso veranderd, want dan bouwt de provincie er een rotonde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.