Anouk Maas uit Tilburg ontroert als Belle in sprookjesmusical Beauty and the Beast

14 december 2015 om 17:28
nl
Bij een sprookjesmusical als Beauty and the Beast weet je al op het moment dat de dirigent zijn stokje omhoog steekt hoe het afloopt. En toch. Op het moment dat 'Belle' Anouk Maas uit Tilburg haar 'Beast' Edwin Jonker in het hart sluit, ben je ontroerd.
Profielfoto van van den Oetelaar Tom
Geschreven door
van den Oetelaar Tom

En dat heeft natuurlijk alles te maken met de manier waarop het verhaal wordt verteld. Tientallen jaren ervaring met hits uit Londen en New York en musicalopleidingen zoals die van Fontys in Tilburg (waar ook Anouk Maas het vak leerde) werpen hun vruchten af.
Zang, dans en spel, alles wordt vakkundig ingezet om het publiek te raken. Voeg daar de spectaculaire decors en effecten aan toe en je hebt een show die misschien mierzoet en voorspelbaar is, maar oh zo'n genot als je daar van houdt.
Muse van Albert VerlindeAnouk Maas is de muse van musicalproducent Albert Verlinde uit Cromvoirt. Dat begon in 2009. Toen had ze nog een bijrol in 'Hairspray'. Maar vanaf 2013 is het raak, met de hoofdrol in Flashdance. En afgelopen seizoen: Maria in The Sound of Music.
Vorig jaar fuseerde het musicalbedrijf van Albert Verlinde met dat van Joop van den Ende. En dus staat Maas nu in zijn grootste musicaltheater, het Circustheater in Scheveningen. "Dat is leuk om te zien als producent," vertelt Albert Verlinde, "maar als zij het niet opgepikt had, als zij niet gedacht had: dit kan ik, dit wil ik, dan was het nooit gebeurd."
'Chantal Janzen doen vergeten'Als Maas vlak na haar première, nog in haar sprookjesjurk, de pers te woord staat, geniet ze nog na. "Het is zo fijn dat ik vanavond dit verhaal mocht vertellen. De kostuums, het decor, het licht. Er is zo veel en het is zo groot. Dan is het heel belangrijk dat je overeind blijft en niet verdwijnt."
Voor Joop van den Ende was Anouk Maas de verrassing van de avond. "Belle is een heel moeilijke rol. Een grote rol om te spelen. Chantal Janzen heeft hem tien jaar geleden gespeeld. Nou, dat is niet mis. Maar ik vind dat Anouk zichzelf heeft overtroffen. Ze heeft Chantal doen vergeten bij mij. En dat wil wat zeggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.