Saboteur ijsbaan Deurne meldt zich: 'Het was een ongeluk'

14 december 2015 om 16:58
nl
De veroorzaker van de schade aan de ijsbaan in Deurne heeft zich gemeld en spijt betuigd. Dat maakte de voorzitter van de ijsbaan, Hans Martens, maandag bekend. De schuldige was 's nachts in een 'baldadige bui' de ijsbaan op geklommen en heeft daarbij een klep open geduwd. Daardoor vielen de ijsmachines uit en veranderde het ijs in water.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Er waren volgens Martens meerdere mensen bij die de dader aanmoedigden de baan op te gaan. "We hebben ze allemaal gesproken."
Een grote bruidsmodeshow werd afgelast. Martens was woedend op de anonieme saboteur. Hij deed samen met het bestuur van de ijsbaan een oproep aan de dader om zich te melden. Dat heeft gewerkt.
'Fatsoenlijke mensen'"Het doet ons goed dat er in deze tijd nog altijd fatsoenlijke mensen zijn die zich vrijwillig melden", aldus Martens. Het bestuur heeft een goed gesprek gehad met de veroorzaker en heeft het achter zich gelaten.
"Wat ons betreft gaat het vizier weer op vooruit en richten wij ons op een prachtig schaatsfestijn de komende drie weken." Met de verzekeraar wordt bekeken of de schade kan worden vergoed.
Kinderbaan morgen openDe bruidsmodeshow is verzet naar 27 december en de kleine kinderbaan kan dinsdag weer open. "Het probleem daar wordt momenteel nog verholpen." De grote schaatsbaan is al open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!