Deze jongens beroofden een bejaarde vrouw van haar tas, maar sloegen op de vlucht voor een hond

14 december 2015 om 19:20
nl
Wie zijn deze twee jongens die vorige maand een 79-jarige vrouw van haar tas beroofden in Helmond? Dat wil de politie graag weten. Bewakingsbeelden van de tasjesrovers zijn maandag uitgezonden in Bureau Brabant. Heel ver kwamen de tasjesrovers niet met hun buit: de roof mislukte dankzij het ingrijpen van een heldhaftige hond.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

De tasjesroof vond plaats op woensdagmiddag 11 november in winkelcentrum De Bus in Helmond. De daders hingen eerst een tijdje rond in het winkelcentrum. Daardoor zijn ze te zien op verschillende camerabeelden.
Hond BikkelDe rovers kozen een 79-jarige vrouw als hun slachtoffer uit. Ze renden op haar af en grepen de tas van de vrouw uit haar hand. Daarna sloegen ze op de vlucht.
Een vrouw zag het gebeuren en stuurde haar hond Bikkel op een van de overvallers af. Daar schrokken ze zo erg van, dat ze de tas lieten vallen.
SignalementenDe rovers vluchtten allebei een andere kant op. De een sprintte richting een nabijgelegen tankstation, de andere rende de andere kant op.
De gezochte tasjesrovers zijn tussen de 16 en 18 jaar oud. Een van de daders droeg een spijkerbroek en een zwarte jas met capuchon.
De andere overvaller droeg een zwarte bril, zwarte Nike-sneakers een grijze joggingbroek en een donkere jas. De tasjesrovers spraken Nederlands met elkaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.