Vertrekkende burgemeester Driek van de Vondervoort van Bergeijk was man van het volk

14 december 2015 om 16:59
nl
Hij is nooit van de stad geweest. Eigenlijk voelt hij zich gewoon dorpsburgemeester. Een burgervader, pur sang. Na 37 jaar neemt Driek van de Vondervoort afscheid van het openbaar bestuur. Hij was wethouder in Veldhoven, burgemeester van Boekel en de laatste acht jaar burgemeester van Bergeijk.
Profielfoto van Asseldonk Paul van
Geschreven door
Asseldonk Paul van

Een omslag in denken bij de burgers. Daarvoor stond Van de Vondervoort in alle gemeenten waar hij werkte. "De burgers nemen zelf verantwoordelijkheid voor een leefbare samenleving. De burgemeester, wethouders en de ambtenaren zorgen ervoor dat de plannen van inwoners werkelijkheid worden. Dat is onze taak".
Het is daarom niet raar dat Van de Vondervoort voortdurend pleitte voor minder regelgeving binnen gemeenten. In Boekel kreeg hij landelijk media-aandacht nadat hij het voor elkaar kreeg om de welstand af te schaffen. "In Boekel kun je binnen twintig minuten een bouwvergunning krijgen. In Bergeijk binnen een dag."
LipdubDe burgemeester vertrekt eind deze maand, maar de ambtenaren namen vrijdag al op een bijzondere manier afscheid van hem. Het voltallige personeel maakte een lipdub op het nummer 'Bicycle' van Queen. Een video die duidelijk verwijst naar een ander talent van Van de Vondervoort: wielrennen. Hij werd namelijk vijf keer Nederlands kampioen onder de burgemeesters.[YouTube:body:https://youtu.be/slw2THTVQ30]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.