Een beetje aansporing en activering is nodig, maar uiteindelijk geeft iedereen voor de Voedselbank

14 december 2015 om 18:40
nl
Tijdens de actie Samen Voor de Voedselbank kiest Omroep Brabant elke dag een ‘Held van de dag’. De Held van maandag is Lilian Fens uit Groot-Zundert. Zij zamelde op haar werk producten in voor de actie.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

“Mensen moeten wel een beetje geactiveerd worden”, concludeert Lilian Fens uit Groot-Zundert. Zij zamelde op haar werk, bij de GGZ in Roosendaal, spullen in voor de actie Samen voor de Voedselbank. Een hoop spullen. Meer dan honderd producten verzamelde ze bij elkaar.
“Maar iedereen heeft wel wat meegenomen”, vertelt ze. Er was dus wel wat aansporing nodig. “We hebben mails verstuurd, de geprinte mails opgehangen en mensen er nog een paar keer aan herinnerd.”
'Ik ken het werk van de Voedselbank'Fens is zelf vrij goed bekend met het werk van de Voedselbank. Voor haar werk bij de GGZ heeft ze mensen onder behandeling die zelf afhankelijk zijn van de Voedselbank. “Daarvoor is dit een hele goede actie. Iedereen heeft wel een pak soep over om te doneren, toch?  
In haar ijver om producten in te zamelen begaf ze zich op de grens van de wet. Op haar auto zat een A4’tje geplakt. “Je mag hier eigenlijk niet parkeren”, lacht ze. “Dus op het papiertje staat: ‘Beste meneer van de parkeerwacht, ik ben even voedselpakketten afgeven voor de Voedselbankactie, geef me alsjeblieft geen bon, ik ben echt zo weer terug’.”
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.