Wereldwijde belangstelling voor Jeroen Boschexpositie: ‘Zelfs in Sudan zijn kaarten besteld'

14 december 2015 om 17:56
nl
Het Noordbrabants Museum in Den Bosch heeft niets te klagen over wereldwijde belangstelling voor de grote tentoonstelling ‘Visioenen van een Genie’. In Sudan, Bolivia, Brazilië, Australië, Rusland, Canada en Amerika zijn kaarten gekocht voor de publiekstrekker van het Jeroen Boschjaar.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Ook vanuit Europese landen is veel belangstelling voor de expositie, waar twintig schilderijen van Bosch te zien zijn. De tentoonstelling loopt van 13 februari tot en met 8 mei. Er worden 300.000 bezoekers verwacht. Eind november gingen de kaarten in de verkoop.
ZIE OOK: Met budget van 27 miljoen euro mikt Jeroen Boschjaar op 1 miljoen extra bezoekers voor Den Bosch
Hoeveel kaarten er inmiddels zijn verkocht, kon Neeltje van Gool van het museum nog niet zeggen. “We zijn druk bezig om de aantallen in kaart te brengen.”
Schooltickets uitverkochtDe tickets voor scholen zijn uitverkocht. Er waren in eerste instantie 10.000 tickets voor scholen beschikbaar, maar die kaartjes vlogen over de toonbank.
De 5000 extra kaarten die daarna werden vrijgemaakt, zijn ook uitverkocht. “Vooral scholen uit en rond Den Bosch komen langs, maar ook vanuit de rest van het land is belangstelling”, aldus Van Gool.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.