Kerstpakketten: Hoe gul is de baas dit jaar?

15 december 2015 om 00:24
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Kerstpakketten: Hoe gul is de baas dit jaar?
Het is elk jaar weer een verrassing wat erin zit, maar volgens Patrick Moreu van Tintelingen Kerstpakketten in Den Bosch is aan de prijs van de kerstpakketten af te leiden dat we uit de crisis klimmen.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

"Gemiddeld geeft de baas dit jaar 35 euro per kerstpakket uit. Voor de crisis was dat 38 euro en tijdens de crisis 32 euro", licht Moreu toe.
Wat zijn dit jaar de trends?Dit jaar zijn er een aantal trends te bespeuren. "Vooral Italiaanse pakketten, duurzame pakketten, pakketten voor mannen en bijvoorbeeld filmpakketten zijn erg gewild", aldus Patricia van Dorst van Time 4 Gifts uit Schaijk. Zij had het er maar druk mee de afgelopen tijd.
Naast de traditionele kerstpakketten kiezen steeds meer bedrijven voor een cadeaukaart waarbij je zelf online een cadeau kunt uitkiezen. Moreu: "Vroeger kreeg je die grote doos met een handdruk van je baas. Tegenwoordig is het gedigitaliseerd en je kunt zelf uitkiezen wat je leuk vindt."
Ruim de helft van de kerstpakketten wordt weggegooidJe blijft dus niet meer met de blikjes ragout en tonijn zitten. Dat was voorheen wel het geval aldus Moreu. "Uit onderzoek is gebleken dat zestig procent van de kerstpakketten een jaar later tijdens de voorjaarsschoonmaak wordt weggegooid. Dat is met het kiezen van je eigen cadeau hopelijk verholpen."  

Wachten op privacy instellingen...