'Sportkoningin' Dafne Schippers draagt creatie van Jan Taminiau tijdens Sportgala

15 december 2015 om 21:57 • Aangepast 21 november 2020 om 14:05
nl
Wereldkampioene op de 200 meter Dafne Schippers schitterde dinsdagavond op het Sportgala in een jurk ontworpen door Jan Taminiau uit Goirle. Na koningin Máxima verschijnt nu ook de ‘koningin van de atletiek’ in een creatie van Taminiau.
Profielfoto van Sandra Kagie, Bert van Doorn
Geschreven door
Sandra Kagie, Bert van Doorn

Dinsdagavond nam Schippers de Jaap Eden als winnaar van de jaarlijkse sportverkiezing in ontvangst.Vooraf was al duidelijk dat de atlete de prijs eigenlijk niet kon ontlopen.
'Trots om mijn jurk'Op Twitter gaf Schippers, die werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar, aan trots te zijn een jurk van de ontwerper uit Goirle te mogen dragen.

Eerder vroeg Dafne aan haar volgers te raden welke kleur de jurk zou hebben.

Goud was veruit favoriet. Maar ook oranje, koningsblauw als verwijzing naar de ‘kroningsjurken’ die Taminiau voor koningin Máxima ontwierp, en zelf Jamaicaans geel zijn opties die op Twitter werden genoemd.
ZIE OOK: Koningin Máxima draagt jurken van Jan Taminiau uit Goirle
Brabants tintjeDe creatie van Taminiau is een van de weinige Brabantse tintjes aan het Sportgala. Alleen springruiter Maikel van der Vleuten uit Someren maakte namelijk kans op een prijs. Hij was met de springruiters genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. Die prijs ging uiteindleijk naar de beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.