'Te mooi voor hoogspanningsmasten', natuurkalender in de strijd tegen 380kV-lijn

15 december 2015 om 10:33
nl
Vier actiecomités tegen de 380kV-hoogspanninglijn door West-Brabant proberen met een natuurkalender te voorkomen dat ongerepte natuur in hun regio wordt aangetast.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

In de jaarkalender krijgt iedere maand een ander natuurgebied de aandacht dat beschadigd dreigt te raken als het hoogspanningstracé er daadwerkelijk komt.
Kalender al bezorgd bij ministersDe kalender ligt al op de bureaus bij minister Kamp van Economische zaken en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Ook de netbeheerder Tennet en ambtenaren die aan het dossier werken, hebben een exemplaar ontvangen.
De actiecomités willen de betrokkenen duidelijk maken wat de gevolgen zijn voor de natuur als de stroomverbinding gebouwd wordt.
Pas eind 2016 besluitPas eind volgend jaar wordt een besluit genomen over de hoogspanningslijn door Brabant. De aanleg van de verbinding start op zijn vroegst in 2020.
De vier actiecomités uit Breda, Oosterhout, Etten-Leur en Halderberge hebben de handen ineen geslagen voor de kalender. Ze kregen de volle steun van natuurorganisaties als Brabants Landschap, de West-Brabantse Vogelwerkgroep, Natuurmonumenten en de Brabantse Milieu Federatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.