Video

'Schade aan ijsbaan verhalen op baldadige jongeren', mogelijk duizenden euro's

15 december 2015 om 10:51
nl
De organisatie van het IJsfestijn in Deurne gaat kijken hoe ze de schade die aan haar baan was toegebracht, kan verhalen op de daders. In de nacht van zaterdag op zondag stroomde er koelvloeistof weg, waardoor het ijs ontdooide en activiteiten moesten worden afgelast.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Volgens voorzitter Hans Martens van het IJsfestijn was er sprake van een ‘stom ongeluk’, waarbij enkele jeugdigen betrokken waren. Zij dreigen nu op te moeten draaien voor de schade, die in de duizenden euro’s zou lopen.   'Tranen in de ogen'Martens was woedend toen hij zondagmorgen ontdekte dat de baan blank stond. “Het water schoot me bij wijze van spreken in de ogen”, vertelt de voorzitter van het IJsfestijn. De daders meldden zich maandag uit eigen beweging.
“We hebben met hen een goed gesprek gehad. Hieruit kwam naar voren dat een aantal van hen na het uitgaan op de baan was geklommen en dat per ongeluk een kraan was opengezet. Vervolgens stroomde er koelvloeistof op de baan en kon het ijs niet meer worden gekoeld. De groep had in eerste instantie niet in de gaten dat dit zulke grote gevolgen zou hebben.”
'Stom ongeluk met hele grote gevolgen''“Een stom ongeluk”, aldus Martens, “maar wel met hele grote gevolgen. Zo moest een bruidsmodeshow worden uitgesteld tot 27 december. Gelukkig konden kinderen maandag alweer hun baantjes trekken.”
Het IJsfestijn op de Markt in Deurne duurt nog drie weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.