Video

Reddingsplan moet winkelcentrum Heksenwiel in Breda nieuw leven inblazen

15 december 2015 om 12:36
nl
Wijkbewoners steunen het noodlijdende Winkelcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden in Breda. Het winkelcentrum kampt de laatste jaren met flinke leegstand. Dat komt voornamelijk door de hoge huurprijzen.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Ook verliezen de winkeliers veel klanten aan het twee jaar geleden geopende winkelcentrum Stada Stores bij het NAC-stadion.
Hart onder de riemWijkbewoner Lars Hobma startte twee dagen geleden de Facebookpagina 'Winkelcentrum Heksenwiel Noodkreet'. Inmiddels heeft hij ruim 1100 likes verzameld en is er een constante stroom van steunbetuigingen aan de winkeliers. Die op hun beurt de steun van hun klanten erg waarderen.
"Ik ben de actie gestart om de winkeliers een hart onder de riem te steken", vertelt Hobma. "Het probleem speelt al jaren en ik had het idee dat de winkeliers niet echt gehoord werden door de gemeente en de eigenaar DELA Vastgoed."
'Er is al een reddingsplan'De SP gaat donderdag in de gemeenteraadsvergadering vragen stellen over de situatie op het Heksenwiel. "Geweldig dat er dan aandacht voor is. Ik ga zeker naar de vergadering toe en hoop dat meerdere wijkbewoners dat doen", reageert Hobma opgetogen.
Volgens voorzitter van het winkelcentrum Wilbert Rombouts ligt er al een reddingsplan klaar. Tegen dagblad BN DeStem zegt hij: "DELA heeft een prachtig plan dat de redding is. Dat ligt nu bij de gemeente, maar ik mag er nog niks over vertellen."
Jaarsalaris aan huurHet kleinste winkelpand dat op dit moment te huur staat in het winkelcentrum is 87 vierkante meter groot. De huurprijs voor een jaar is 25.500 duizend euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.