Miljardendeal in de lucht voor Acerta Pharma in Oss

15 december 2015 om 12:05
nl
Het Brits-Zweedse geneesmiddelenbedrijf AstraZeneca praat met het biotechnologiebedrijf Acerta Pharma in Oss over een mogelijke overname. AstraZeneca zou er 4,6 miljard euro voor willen betalen. Dat meldt de zakenkrant The Wall Street Journal.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Acerta Pharma is een van de bedrijven op het onderzoekspark Pivot Park in Oss en is opgericht door voormalige medewerkers van MSD.
LeukenieHet heeft naast Oss ook vestigingen in de Verenigde Staten, bestaat sinds 2012. Het heeft nog geen medicijnen in productie. Wel werkt Acerta aan een veelbelovend middel tegen leukemie. Vorige week maakte het bedrijf  bekend dat het goede resultaten heeft geboekt in een klinisch onderzoek naar de effectiviteit van het medicijn bij patiënten met een bepaalde vorm van chronische leukemie.
AstraZeneca wees vorig jaar een overnamebod van 120 miljard dollar van Pfizer van de hand. Sindsdien probeert het bedrijf via een reeks kleinere overnames zijn productaanbod uit te breiden. Voor farmaceuten is de aanvoer van nieuwe gepatenteerde middelen belangrijk omdat die de meeste omzet opleveren.
ConcurrentiestrijdConcurrent AbbVie betaalde eerder dit jaar 21 miljard dollar voor Pharmacyclics. Dat bedrijf is eveneens gespecialiseerd in kankermedicijnen en heeft een middel tegen leukemie op de markt waar het product van Acerta op termijn mee moet gaan concurreren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.