Sluiting Willem II-gevangenis nog niet zeker, denken PVV en CDA

15 december 2015 om 12:54
nl
Tweede Kamerfracties zijn er nog niet van overtuigd dat de Willem II-gevangenis in Tilburg dicht moet. De regering wil de penitentiaire inrichting sluiten omdat België er vanaf 2017 geen cellen meer huurt om haar gevangenen op te sluiten. Daardoor gaan er ongeveer 400 banen in Tilburg verloren.
Profielfoto van Maarten Bakker
Geschreven door
Maarten Bakker

De PVV en het CDA menen dat België het gebruik van de Tilburgse gevangenis mogelijk wil voortzetten. De PVV zegt dat België graag van jaar tot jaar bekijkt of er behoefte is aan de cellen in Tilburg. Volgens het CDA zou België bereid zijn nog een tweejarig contract te sluiten.
Omdat Nederland alleen maar een overeenkomst voor de huur van drie jaar wilde sluiten, zouden de onderhandelingen met België mislukt zijn. PVV en CDA vragen staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie om opheldering hierover. Het CDA wil dat Dijkhoff opnieuw met de Belgen gaat praten over voortzetting van de huur van de Tilburgse gevangenis.
Als, danAls België toch geen cellen meer wil huren, dan zou de gevangenis volgens de PVV toch moeten openblijven voor de opsluiting van illegale vreemdelingen. De SP en het CDA vinden dat de gevangenis in Tilburg ook hard nodig is om veroordeelde criminelen uit Nederland die nu nog op vrije voeten zijn, hun straf te laten uitzitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.