Record aan gruzelementen: december dit jaar warmer dan ooit tevoren

15 december 2015 om 15:13
nl
De gemiddelde temperatuur in december komt dit jaar uit op een record. Dat voorspelt MeteoGroup. Volgens het weerbureau komt de temperatuur dit jaar uit op 8,9 graden.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het Brabantse decemberrecord staat tot nu toe op 7,2 graden. Dat werd het in 1974.
'Ongekend'"Een maandrecord verbeteren is sowieso al een bijzondere gebeurtenis", laat een woordvoerder van MeteoGroup weten. "Maar een record aanscherpen met meer dan een volle graad is uitzonderlijk. En in dit geval zou het zelfs kunnen gaan om 1,7 graad. Ongekend."
Vanaf woensdag breekt volgens MeteoGroup een extreem zachte periode aan, met zowel overdag als in de nacht temperaturen boven de10 graden. Dit wordt veroorzaakt door een zuid- tot zuidwestelijke luchtstroming, die naar alle waarschijnlijkheid tot het eind van dit jaar aanhoudt.
Records sneuvelen bij bosjesHet hele jaar sneuvelen er al weerrecords. We kenden in Brabant bijvoorbeeld al de warmste 6 november en 7 november ooit, 13 oktober was de koudste 13 oktober ooit gemeten in Brabant en begin juli werd in Volkel de hoogste temperatuur ooit in Brabant vastgesteld (36,9 graden).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.