'Pyromien' wil worden opgenomen, beschuldigd van autobranden en dreigen met handgranaat

15 december 2015 om 14:47
nl
De 35-jarige vrouw uit Boxtel die verdacht wordt van het in brand steken van zeker tien auto's in die plaats heeft psychische hulp nodig. Dat zei haar advocaat dinsdag tijdens een zitting voor de rechtbank in Den Bosch. Volgens de raadsman loopt de vrouw vast in haar leven en wil ze worden opgenomen in een kliniek. De vrouw kreeg in Boxtel de bijnaam 'Pyromien'.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Afgelopen zomer gingen zo'n tien auto's in vlammen op. Nadat de vrouw was aangehouden door de politie, hielden die autobranden op, zegt een buurtbewoner uit Boxtel.
Whats appDe vrouw ontkent nog steeds iedere betrokkenheid. Uit WhatsAppberichtjes op haar telefoon, zou blijken dat zij afspraken had terwijl er auto's  in de fik werden gestoken. Justitie probeert nu die app berichtjes boven water te krijgen.
Ironisch genoeg is er met de eigen bewakingscamera's aan het huis van de vrouw te zien, dat zij vlak voor de autobranden het huis verlaat. Ook dat wordt in het vervolg onderzoek meegenomen.
HandgranaatBehalve van autobranden wordt 'Pyromien' ook bedreiging ten laste gelegd. Ze dreigde op Facebook een handgranaat naar het politiebureau in Boxtel te gooien. Op 7 maart volgend jaar komt de zaak inhoudelijk voor de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.