Video

Nieuwe Star Wars-film 'The Force Awakens' ook hype in Brabant

15 december 2015 om 15:12 • Aangepast 21 november 2020 om 14:04
nl
Woensdagmorgen is de lang verwachte nieuwe Star Wars-film voor het eerst in Nederland voor het publiek te zien. n de hype is ook Brabant niet voorbijgegaan. Compleet met verkleedpartijen en fans die uren van te voren hun opwachting bij de bioscoop maken.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Bijvoorbeeld bij de JT Bioscoop in Eindhoven waar 'The Force Awakens' als eerste te zien is om tien uur 's morgens. JT in Eindhoven is een van de 12 bioscopen in de wereld waar de film in al zijn glorie met de allernieuwste Dolby Cinema beeld- en geluidtechniek te zien is.
Verkleed naar de biosDe JT-bioscoop heeft voor de eerste vijftig bezoekers die woensdag verkleed als Star Wars-karakter voor de kassa staan gratis kaartjes beschikbaar. Dat laat Jeffrey Tabben uit Riethoven zich geen twee keer zeggen. Hij staat woensdagochtend al vroeg verkleed als Kylo Ren voor de bioscoop. Net als Tom Fransen die als Stormtrooper naar de voorstelling in Eindhoven gaat.
Die-hard Star Wars-fanBas uit Tilburg is zoals hij zelf zegt zijn hele leven al Star Wars-fan. En dat is zwak uitgedrukt. Hij heeft de eerste drie Star Wars-films niet alleen minstens vijfhonderd keer gezien, maar verslindt ook alle artikelen, boeken, comics en de muziek over het fenomeen. Woensdag gaat hij een keer of vijf naar de eerste vertoningen van 'The Force Awakens' in de Pathe Imaxbioscoop in Tilburg.
Vijfhonderd keer dezelfde Star Wars-filmWat de kick is om een film zo vaak te bekijken? "Je ontdekt verborgen grapjes. Zoals het getal 1138 in elke Star Wars-film, verwijzend naar George Lucas' eerste film 'THX 1138'. Of in 'The Phantom Menace een jurk met lichtjes van een buitenaards figuur, waar onmiskenbaar een snoer aan hangt (naar een stopcontact?) Of E.T. die plots verschijnt in 'Revenge of the Sith' maar verder niets met het verhaal te maken heeft. Gewoon als grapje," aldus Bas.
Er zijn volgens de Star Warsfan-club ook nog veel Brabantse fans die dinsdagavond al naar de officiële première gaan van 'The Force Awakens' in Amsterdam. Disney heeft behalve voor de pers en BN-ers ook 1100 kaarten beschikbaar gesteld voor Star Wars-fans uit het hele land.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens filmkenner Luud Smits uit Eindhoven houden wij Brabanders wel van Star Wars. "Brabant heeft in verhouding heel veel fans. Die zullen er zeker de eerste drie weken voor zorgen dat bijna alle voorstellingen uitverkocht zullen zijn. Ik ben zelf ook fan en zie op beurzen altijd heel veel Brabanders."
Nummer 7 ìs ook echt deel 7 van Star Wars The Force Awakens' is de eerste Star Wars-film die in de juiste volgorde wordt uitgebracht: als zevende. En ook de eerste waar geestesvader George Lucas niet meer bij betrokken is. Spannend voor de echte fans is of het Lucas' watermerk, het getal 1138, ook in dit zevende deel verborgen zit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.