Video

Het persoonlijk jaaroverzicht: Hoe was uw, hoe was jouw 2015 ?

15 december 2015 om 20:03
nl
Omroepen, kranten en websites: aan het eind van het jaar komen ze zonder uitzondering met lijstjes. Lijstjes met hoogte- en dieptepunten van het voorbije jaar, ofwel een jaaroverzicht. Terugkijken op een bijna voorbij jaar kan ook persoonlijker en dat doen we ook bij Omroep Brabant. Hoe was uw jaar 2015, wat heeft u meegemaakt en wat hield u bezig?
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Terugkijken op het bijna afgelopen jaar doen we met het winkelend publiek van winkelcentrum Helftheuvel Den Bosch. Ondanks de drukte en haast van veel mensen neemt bijna iedereen de moeite om heel even stil te staan bij de afgelopen twaalf maanden. Van scheiding tot zorgen over en sympathie voor vluchtelingen en de blijdschap van het hebben van kleinkinderen. Alles komt voorbij.
Ex is definitief exitMartin had een topjaar want hij is eindelijk van zijn ex af. "We waren al uit elkaar, maar door de verkoop van ons huis zijn we financieel ook helemaal los van elkaar. Het voelt als een bevrijding."
Bij de uitgang van het winkelcentrum stapt een vrouw naar buiten met het verhaal dat ze cadeautjes heeft gekocht voor kinderen in het asielzoekerscentrum. "Dat doe ik ook, een beetje met de mensen meeleven. Je bent niet alleen op de wereld."
AsielzoekersDe stroom van asielzoekers houdt iedereen bezig en de meningen daarover lopen uiteen. Rico van 21 jaar oud is bozig op de vluchtelingen. "Ik moet wachten, heel lang wachten op een huis, en zij kunnen er gelijk in." Stijn is ook met huizen bezig, maar dan anders. "2015 was een heel leuk jaar. We hebben een huis gekocht en de bouw daarvan begint volgend jaar. Echt geweldig."
Poen"Het enige wat tegenvalt, is de regering", vertelt een senior voor onze camera. "Want die halen steeds meer van mijn pensioen af." Iedereen heeft heel veel beleefd in de afgelopen twaalf maanden. We kijken soms met weemoed terug, maar ook zijn we soms opgelucht dat 2015 voorbij is.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.