Video

Voedselbank opheffen? De komende jaren zeker niet!

15 december 2015 om 17:54
nl
Terwijl het kabinet ons vrolijk maakt met berichten dat we het allemaal een stuk beter krijgen, stijgt het aantal cliënten van de Voedselbank gestaag. In Brabant maken op dit moment 5000 gezinnen gebruik van de voedselpakketten. Dat komt neer op 13.000 mensen.
Profielfoto van de Jong Arianne
Geschreven door
de Jong Arianne

Beppie de Man werkt als vrijwilliger bij de Voedselbank in Waalwijk. "We zijn hier zes jaar geleden begonnen en de oprichters van toen hadden gehoopt dat het maar een jaar nodig zou zijn. Maar inmiddels zijn we dus jaren verder en er komen alleen maar meer gezinnen bij, ook met kinderen."
Tien gezinnen meerIn het voorjaar ging het nog om 124 gezinnen, nu zijn dat er al weer tien meer. En dat lijkt misschien niet veel, maar in zo'n redelijk kleine gemeenschap als Waalwijk is het dat wel.
Ook bij de overkoepelende organisatie van Voedselbanken in Brabant zien ze dat er iedere week weer mensen bijkomen die het niet zonder de hulp van de Voedselbank kunnen.
André Verschoor: "Het schommelt door het hele jaar heen. Maar als je gaat kijken per jaar, dan zie je ieder jaar een stijging van vijf tot tien procent. We zouden ons het liefst willen opheffen, maar dat zal er de komende jaren echt niet van komen. Helaas."
Lees alles over de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.