Eindhovense Syriërs opnieuw langer vast voor grootschalige mensensmokkel

15 december 2015 om 20:20
nl
De twee Syriërs uit Eindhoven die zijn opgepakt voor het smokkelen van honderden Syrische vluchtelingen binnen Europa blijven wederom zeker negentig dagen vastzitten. Dat besloot de rechtbank in Zwolle dinsdag.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Het voorarrest van de 35-jarige hoofdverdachte en zijn 26-jarige neef werd eind september ook al met zeker negentig dagen verlengd.
ZIE OOK: Zes vragen en antwoorden over uitbreiding controles in de grensstreek vanwege vluchtelingencrisis
Er werden aanvankelijk drie verdachten aangehouden. Een vrouw werd opgepakt omdat ze betrokken zou zijn geweest bij het witwassen van geld, meldt justitie aan Omroep Brabant. Ze is weer op vrije voeten.
OnderzoekEen jaar geleden begon het Openbaar Ministerie met het onderzoek naar de 35-jarige hoofdverdachte die in Eindhoven woont.
ZIE OOK: Provincie wil helpen bij opvang vluchtelingen, mogelijk in huizen die in eigen bezit zijn
Hij heeft volgens justitie met anderen op grote schaal Syriërs die tijdelijk in Italië verbleven naar Nederland en andere West-Europese landen gesmokkeld. Vluchtelingen betaalden duizenden euro's.
De aangehouden 26-jarige neef van de hoofdverdachte deed volgens justitie allerlei werkzaamheden, waaronder het ronselen van vluchtelingen in Hongarije en Oostenrijk. De hoofdverdachte verbleef bij zijn neef in Eindhoven.
Voor meer over de vluchtelingencrisis, zie onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.